2010-07-20

Kaçırılası konser!

Geçtiğimiz yılın şubat ayının soğuk bir akşamında Cemal Reşit Rey'de içimizi ısıtan Tindersticks Mavi Music (mavi jeans) organizasyonuyla Babylon'da sahne alacakmış.

Bu nev-i şahsına münhasır grubu Cemal Reşit Rey gibi akustiği, sahnesi, oturma düzeni güzel bir salonda izledikten sonra sıkış tepiş, ayakta, bir sürü mavi jeans davetlisi-çalışanı-akrabası-dıdısının dıdısı ile izlemek gerçekten bir işkence olacak diye düşünüyordum ki tarihlere gözüm çarptı. 20 ve 21 eylül akşamları gerçekleşecek konser sırasında şehir ya da ülke sınırları içerisinde olmayacağımdan dolayı kaçırdığıma sevindiğim bir konser oldu. Buralarda olsaydım bir anlık gafletle bilet alır gider sonra da sinir olurdum sanırım.

Kaçırmaya sevinme sebebim de aynı organizasyon şirketinin aynı mekanda gerçekleştirmiş olduğu bir Tiger Lillies konserine maruz kalmamdan dolayıdır. Mavi jeans'in dağıtmış olduğu davetiyelerle Tiger Lillies'in ne olduğundan haberi olmayan bir sürü insanın "burası club - biz eğlenmeye geldik - yihuuuu" tarzı yaklaşımları ve tüm konser boyunca konuşmaları sonucu grubun solisti Martyn Jacques'ın çıldırmasına ve seyircilere küfredip sahneyi terketmesine sebebiyet vermişti.

4 yorum:

Gülben dedi ki...

ben de şaşırdım, daha önce babylonda istedikleri (ve istediğimiz) performans söz konusu olmadığı için geçen sene CRR'de idiler diye düşünmüştük - ve de CRR'de gerçekten de çok güzel idiler.

headcleaner dedi ki...

harika bir akşamdı CRR'de... Çok da rahattılar.

Babylonda yine diken üstünde olacaklar ve bu da yaydıkları enerjiye yansıyacak... Bu tarz birşey izlemek için berbat bir yer babylon.

welcome back!

headcleaner dedi ki...

Kaçırdığıma sevindim zira artık ayyuka çıkmış olay!
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1021620&Date=01.10.2010&CategoryID=82

Gülben dedi ki...

Elif Türkölmez'in kişisel yorumu da ayrı bir güzellik.. Sokakta şarap içince bizden biri olmuş Staples!!
Bu akşam CRR'de Sun Ra yine güzeldi - huzur içinde dinledik :)

Heliantus Annus

Su perisi Clytia, Apollo'ya ölesiye aşıktır. Apollo ise Leucothea'ya aşık olduğundan beri onunla ilgilenmemektedir. Clytia, Apollo...