2010-07-19

Massive

Yaz geldi, çok yazasım yok, yazılacak şey bazen yok, bazense çok. Ama kıpırdamamak güzel bir durum. Massive Attack geldi, kuruçeşme arenayı vurdu. Gruptan önce tek başına sahneye çıkan ve yeni albümün esas kadını rolünü ustaca üstlenmiş dünya tatlısı Martina Topley Bird'e hayran kaldık. Tek başına çaldı söyledi, yüzümüzde kocaman bir tebessümle bizi bırakıp gittiğinde Massive Attack için gergin bekleyiş başlamıştı.

Martina Topley Bird

Grup karanlıklardan süzülüp sahneye adımını atıp UVA (http://www.uva.co.uk) tarafından dizayn edilmiş ledler ve ışıklar eşliğinde United Snakes'i çalmaya başladıkları anda soluğumuz kesildi ve gecenin akibeti bir anda belirsizleşti. Nereye gidecektik United Snakes'ten sonra? Nasıl bir konsere başlangıç şarkısıydı ki bu? Şarkı bittiğinde gerçekten şaşkın bir kalabalık vardı kuruçeşme arena'da... Buldular yolu, bize harika bir gece yaşattılar, Deborah Miller'ın sahneye geldiğini gördüğüm anda zıpladım (2008 konserine gelmemişti kendisi). Müthiş sesiyle Safe From Harm söylemek için gelmişti ve müthiş bir şekilde yaptı yine yapacağını. Looplara girdik, çıkamadık, tıkandık, I was looking back to see...
Martina Topley Bird grupla birlikte sahne aldığında daha bir güzelleşmişti sanki, Horace Andy, Angel dışında Girl I Love You ile de aklımızı aldı. Harika bir konserdi, harika bir geceydi.

Bir sonraki konser "3 Decades of Einstürzende Neubauten, 2 Nights of Celebration"...

2 yorum:

mcdonell dedi ki...

hangi ulkedekine gideceksiniz ayıptır sorması sayın headcleaner?

headcleaner dedi ki...

ilk konserden, amsterdamdan başlıyoruz, düşünüyorsanız herhangi bir tanesini yakalamayı biletlere bakın derim zira örnek olarak berlin konseri biletleri tükendi bile. Londra için çok az sayıda bilet kaldığı bilgisi var.

Heliantus Annus

Su perisi Clytia, Apollo'ya ölesiye aşıktır. Apollo ise Leucothea'ya aşık olduğundan beri onunla ilgilenmemektedir. Clytia, Apollo...