2009-02-10

I Ate The Knife

Geçtiğimiz günlerde Mick Harvey'nin, Nick Cave ile birlikteliğine son vermesi ile ilgili haberi buradaydı... Bugün de bir Rowland S. Howard cover'ı ile huzurlarınızda Mick Harvey.

Nick Cave ile birlikte okul günlerinde kurdukları The Boys Next Door'a sonradan katılıp grubun sounduna önemli etkileri bulunan Rowland S. Howard, grup ingiltereye taşınıp The Birthday Party adı ile müzikal hayatına devam ettiği günlerde de Nick ve Mick ile birlikte idi.

Nick Cave ve Rowland S. Howard
İki yıllık ingiltere macerasından sonra grup Berlin'e taşındı ve The Birthday Party macerası da "The Bad Seed" EP'si ile sona erdi. The Birthday Party dağıldıktan sonra Mick Harvey almanyada kalarak Simon Bonney ile Crime & The City Solution'ı toparlarken Rowland S. Howard avustralyaya dönüp These Immortal Souls'u kurdu.


Ancak Mick Harvey, Rowland Stuart Howard arkadaşlığı devam etti, These Immortal Souls sonrası solo çalışmalarla devam eden Rowland'ın konserlerinde davul, bass, perküsyon çaldığı sıklıkla karşılaşılan bir durum haline geldi ve ilk solo albümü Teenage Snuff Film'de Mick Harvey yine Rowland S. Howard'ın yanında idi. Halen melbourne'de yaşayan Rowland S. Howard'a 2007 başında yayınlanan Tribute albümünün açılış şarkısı da Mick Harvey'den, Rowland'ın These Immortal Souls dönemi bestelerinden I Ate The Knife cover'ı... Şarkı ayrı yorum ayrı güzel... Bize de diyecek pek birşey kalmıyor bu alternatif müziğin iki ayrı duayeni hakkında. Solo haliyle Mick Harvey diyoruz, dinliyoruz. Bol bol...
Tıklayın siz de dinleyin...

3 yorum:

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Crime and the city solution u çok severdim. You are the dolphins and the sharks derlerdi bi şarkının içinde. Nefis laf. Paradise Discotheque albümünden.

Alexander Hacke de bas çaldı di mi Crime and the city solution olayında?

b. dedi ki...

sayın headcleaner;
yine kafamızda bir temizliğe giriştik sayenizde öğlen öğlen!

şarkıdaki gerilim unsuru bile engel olamadı ruhsal saadetimize..

headcleaner dedi ki...

Sayın travis,
Paradise Discotheque müthiştir ve evet Alexander Hacke'de bu projede yer almışı. Zaten o yıllarda berlinde 30 kişi falan var böyle takılan hepsi birlikte bi gruplar kurmuşlar... Nick ve şürekası 82'de berline yerleştikten sonra kimin eli kimin cebinde belli değil durumuna geçilmiş. Pek yakında 80'ler-Berlin-Duvar-Punk-Neue Deutsche Welle ve türkleri konu alan müzikal bir yazımız daha olacak, bekleriz..

Sayın vaziyet,
Şarkıdaki atmosfer orjinalinden pek uzak olmasa da bu müthiş Rowland S. Howard bestesinin Mick Harvey yorumu "orjinalinden iyi coverlar" sepetinde duruyor... içimize serin sular serpen (sss) güzellikte bir yorum, tebrik ediyoruz çalan/dinleyen herkesi...

Heliantus Annus

Su perisi Clytia, Apollo'ya ölesiye aşıktır. Apollo ise Leucothea'ya aşık olduğundan beri onunla ilgilenmemektedir. Clytia, Apollo...