2009-02-06

Malaria

Bugünlerde en çok dinlediğim şeylerden biri Malaria'nın 1982 çıkışlı albümü Emotion. 80'lerin Almanyasından esip tüm dünyayı saran Neue Deutsche Welle'nin (New German Wave) önderliğini yapmış gruplardan biri olmasına karşın yine Almanya'dan çıkmış dönem grupları Falco, Nena ya da Trio kadar popüler olmamış, sık sık grup dağıtıp yenisini kurarak daha underground kalmışlardır. Gudrun Gut, Bettina Koester ve Beate Bartel tarafından bir önceki proje grupları olan Mania D.'nin dağılması sonrası kurulmuş grubun elemanları 1980 yılında yeni kurulmuş olan Einstuerzende Neubauten kadrosunda da kısa bir süreliğine boy göstermişlerdi.


80'lerin berlin punk/new wave camiasının en önemli grupları olan Mania D., Malaria, Matador, Liaisons Dangereuses gibi Gudrun Gut, Beate Bartel eksenli gruplar yine aynı yıllarda filizlenen synthpop'a da ilham kaynağı olmuşlardır. Birçok güzel proje ile halen müzikal hayatına devam eden Gudrun Gut aynı zamanda biri kendi eski gruplarının albümlerinin hak sahibi olan iki bağımsız plak şirketi ile özellikle alternatif alman kadın şarkıcılara destek vermektedir.


Emotion adlı albümden en sevdiğim şarkılardan biri olan Macht'ı buradan dinleyebilirsiniz;


7 yorum:

b. dedi ki...

sayın headcleaner;
bu tartışmasız fevkalade kültür hizmetiniz için evvela teşekkür ederim. gudrun hanım ezelden beri pek karizmatik halleriyle ilgimize mazhar olmuştur, ancak cahilliğime veriniz, malaria'yı dinlememiştim.
biliyorsunuz "malaria" tutulduğunuzda insanı tir tir titreten sıtma hastalığının ismidir. bir zamanlar pek moda olan bu hastalık için gezginler yanlarında daima kinin taşırlarmış. diyeceğim odur ki, gudrun hanım'ı dinlmeden evvel cebimize bir tutam kinin atmakta fayda var sanırım.

saygılar..

headcleaner dedi ki...

sevgili vaziyet,
ilginiz ve kinin tavsiyeniz için teşekkür ederim. Gudrun hanım ve eşrafının işlerine burada bol bol yer vereceğimden dolayı kinin'i bir tutamdan fazla bulundurmakta yarar olabilir :)

Travis and Tyler Durden dedi ki...

O değil de mükemmele çok yakın fotoların var dostum. Tebrikler.

Amok koşucusu gibi geçtim gittim...

divadeiwob dedi ki...

grubun adı malaria mı yoksa malaria! mı? bu konuya bir açıklık bekliyoruz herr headcleaner

headcleaner dedi ki...

haklısınız... niye ısrar ettiğimi anlamadığım templateimin kusurudur ünlem koyamamak sanırım.. aslen malaria!

Travis and Tyler Durden dedi ki...

geliyor

headcleaner dedi ki...

gidiyoruz

Heliantus Annus

Su perisi Clytia, Apollo'ya ölesiye aşıktır. Apollo ise Leucothea'ya aşık olduğundan beri onunla ilgilenmemektedir. Clytia, Apollo...